Tiramisu – deliciu energizant datorită cafelei

Din culisele bucătăriei #1 Tiramisu este un desert renumit și râvnit, originar din Italia. Dacă e să analizăm puțin numele ce-l poartă acest preparat pretențios, aflăm că el provine din trei cuvinte „tira”, „mi” și „su” care, traduse împreună înseamnă „Trage-mă sus!” – de aici și cafeaua… „Insert coffee to begin!” – credem că așa […]

Antricotul de vită cu sos demiglace, specialitate din țara tuturor superlativelor

Călătorie culinară: Brazilia Brazilia! Țara tuturor superlativelor… Ei bine, unul dintre ele considerăm că se găsește și în bucătăria tradițională, datorită istoriei bogate și influențelor interesante de care gastronomia braziliană se bucură. Indienii, portughezii și africanii au un aport consistent în preparatele locale, rafinându-le prin combinații, cu arome, prin ceva special… Tot în Brazilia se produce […]

Pasiunea pentru business, servicii de calitate și oameni fericiți? De-o viață!

Povestea Doi Chefi, partea a II-a – despre Cosmin Lazăr „Dintotdeauna mi-am dorit un restaurant, o pensiune, un hotel! A fost visul meu de când mă știu, iar acum începe să prindă formă! Circumstanțele au făcut să-l cunosc pe Chef Daniel Rus, în momentul cel mai potrivit, iar așa s-a născut Doi Chefi!” Cosmin Lazăr […]

Incursiune în experiența unei bucătării impecabile

Povestea Doi Chefi, partea I – despre Chef Daniel Pasionat de gust, arome și culori, vigilent când vine vorba de prospețime și detalii, și-a construit o carieră în bucătării renumite, ajungând ca acum, după 27 de ani de experiență, să-și creeze propriul paradis culinar – propriul business de delivery și catering events. Circumstanțele i-au schimbat cursul […]